www.medcenter.ro Web analytics

rezultate analize

Ceaiul de mușețel este considerat un tratament naturist eficient încă din antichitate


Florile de mușețel sunt recunoscute și în prezent pentru proprietățile lor vindecătoare. Acestea conțin vitaminele esențiale B1 și C, acizi organici, glucide, minerale și ulei eteric. Mușețelul folosit pentru ceai are efectul cel mai puternic dacă florile sunt culese imediat ce se deschid. După recoltare, florile de mușețel se usucă la umbră, pe o hârtie albă. Acestea își păstrează proprietățile curative timp de 2 ani de la recoltare.musetel

Ce proprietăți curative are ceaiul de mușețel?

Mucilagiile din florile de mușețel au efect calmant asupra mucoasei gastrice. De aceea, ceaiul de mușețel este un bun aliat în tratarea problemelor digestive. 

Printre afecțiunile vindecate se numără indigestia, refluxul gastric, durerile abdominale, spasmele și inflamațiile. Mușețelul reprezintă un tratament naturist eficient chiar și în cazul gastritei sau a ulcerului gastric. Ceaiul de mușețel este util și pentru afecțiuni ginecologice care implică secreții vaginale. Medicul recomandă în acest caz spălături vaginale cu ceai de mușețel, datorită efectului său antiseptic. Având o acțiune ușoară, ceaiul de mușețel se recomandă și copiilor.

Ceaiul de mușețel are acțiuni benefice imediate asupra organismului. Printre acestea se numără efectele antiinflamatoare, antiseptice, antispasmodice și analgezice.

Acesta tratează colicii, febra și diareea. Este indicat sfatul medicului în acest caz, pentru a se evita supradozajul. Totodată, mușețelul poate fi folosit ca și calmant pentru sistemul nervos. Acesta diminuează iritabilitatea și agitația, favorizând un somn liniștit.



cremeCeaiul de mușețel reprezintă un analgezic pentru numeroase tipuri de dureri:
  • dureri musculare și de încheieturi;
  • cefalee, anxietate, iritabilitate;
  • crampe asociate perioadei premenstruale și dureri menstruale;
  • dureri de gât și simptome ale răcelii (previne răceala și întărește sistemul imunitar);
  • dureri abdominale;
  • infuzia caldă de mușețel este ideală pentru gingivite, inflamații bucale, abcese sau afte, sub formă de gargară, timp de 5 minute.

Ceaiul de mușețel este folosit cu succes și în cosmetică!

Infuzia concentrată de mușețel se utilizează pentru a calma ochii obosiți, alergiile și cearcănele. În acest caz, se aplică 2 pliculețe de ceai la temperatura camerei pe pleoapele ochilor. Infuzia cu aburi de mușețel este folosită pentru tratarea problemelor tenului: acnee, eczeme sau iritații. Ceaiul de mușețel este un bun calmant și emolient pentru pielea sensibilă!

Ce contraindicații are ceaiul de mușețel?

Mușețelul trebuie consumat cu moderație de cei care nu au voie să urmeze un tratament cu anticoagulante. Persoanelor care suferă de alergie la polen este posibil să le cauzeze greață sau iritații. În cazul femeilor însărcinate, ceaiul de mușețel poate declanșa contracții ce pot duce la pierderea fătului. În concluzie: Trebuie consultat sfatul medicului pentru a afla, în funcție de istoricul medical personal, dacă ar fi benefic un tratament cu ceai de mușețel precum și doza optimă de consum. 

Alege un stil de viață sănătos!
 

Medcenter vă oferă analize medicale de laborator și interpretarea analizelor medicale la clinicile Medcenter. Diagnostic și tratament într-un singur loc!

Adrese utile:
Casa Națională de Sănătate Protecția Consumatorului Ministerul Sănătății
Despre noi Misiune, viziune și valori Centrul de Excelență Management Acreditări Cariere
Centre medicale Clinici medicale Puncte de recoltare
Analize medicale Rezultate analize Promoții Medici Specialități medicale Medicina muncii
Știri Noutăți Articole medicale Simpozioane Medicale Revista Medcenter Apariții Media Galerii Foto
Contact Laborator Central Trimite feedback Satisfacția clientului