www.medcenter.ro Web analytics

rezultate analize

Află rapid dacă ai gripă sau COVID 19! Acum, la un preț promoțional!

In sezonul rece_risc sporit gripa si COVID-19

În fiecare an, în sezonul rece, apar adesea focare de gripă. Acum, mai mult ca oricând, odată cu multitudinea de cazuri de gripă, dar și a existenței noului Coronavirus, este foarte importantă diferențierea între infecția cu un virus gripal și cea cu Sars CoV2. 

Răceala, gripa și infecția cu noul coronavirus au simptome similare, de aceea este uneori dificil să faci diferența între ele. Mai mult, sunt inclusiv pacienți confirmați pozitiv pentru ambele virusuri. Specialiștii în domeniu folosesc termenul "fluronă" pentru a se referi la aceste cazuri. Este important de reținut că flurona nu este o nouă variantă a virusului, ci este doar denumirea folosită de medici pentru a descrie starea unui pacient diagnosticat cu dublă infectare.

Care sunt diferențele dintre testul de detecție a virusului gripal Influenza A/B și testul COMBO?

Testul gripal Influenza A/B este un test rapid de laborator, cu recoltare nazofaringiană, care indică prezența antigenului viral pentru gripa de tip A sau B. 

Cu ajutorul Testului COMBO (SARS CoV2 și Influenza A+B) se obține un diagnostic diferențiat, eficient și rapid între cele două tipuri de infecții, ce pot avea manifestări similare. Cu alte cuvinte, vei ști dacă ești infectat cu virusul Sars CoV2, cu virusul gripal Influenza A+B sau cu ambele virusuri. 

Diagnosticarea corectă a tipului de virus este esențială pentru ca medicul să recomande un tratament adecvat. Având în vedere că infecțiile determinate de aceste virusuri se pot manifesta printr-o varietate de simptome asemănătoare, medicii susțin că este destul de dificil să poată fi făcută diferența între infecția cu virusurile gripale (Influenza A sau B) și cea cauzată de virusul SARS CoV2, fără o testare de laborator corespunzătoare. 

Pentru că înțelegem cât de important este un diagnostic corect și rapid pentru sănătate, mai ales în actualul context epidemiologic, venim în întâmpinarea ta cu un preț promoțional pentru cele 2 teste:

- test rapid detecție virus gripal (Influenza A/B): 59 lei; 
- test
COMBO (Sars CoV2 și Influenza A/B): 99 lei. 

Care sunt principalele caracteristici ale COVID-19 și ale gripei sezoniere?

COVID-19 este o boală infecțioasă respiratorie acută, iar principala sursă de răspândire a bolii o reprezintă pacienții deja infectați cu noul Coronavirus, atât cei care prezintă simptome, cât și persoanele asimptomatice. 

Principalele manifestări includ febră, oboseală și tuse uscată, iar în alte cazuri pot apărea și simptome precum pierderea mirosului sau gustului, congestie nazală, durere în gât, dureri musculare sau diaree.

Gripa este o infecție virală acută a căilor respiratorii superioare, care se transmite ușor prin tuse și strănut. De obicei, virușii de tip A sunt mai răspândiți decât virușii de tip B și sunt asociați cu cele mai grave epidemii de gripă, în timp ce infecțiile de tip B se prezintă cu forme mai ușoare.

Care este simptomatologia comună între COVID-19 și gripa sezonieră?

Simptome comune gripa si COVID-19
Cele mai frecvente simptome comune celor trei tipuri de infecții virale (SARS-CoV-2 și Influenza A sau B) sunt:

         • Febră
         • Tuse
         • Oboseală
         • Dificultăți în respirație
Secretii nazofaringiene_probe test COMBO
Care sunt avantajele efectuării Testului COMBO (SARS-CoV-2 și Influenza A+B)?

  • Rezultat rapid: în aceeași zi;
  • Acuratețe, specificitate și sensibilitate ridicate;
  • Rată scăzută a rezultatelor fals pozitive sau fals negative
Testul este non-invaziv și poate detecta două tipuri de virusuri gripale (A sau B) și le diferențiază de SARS CoV2, virusul care determină infecția COVID-19.
Astfel, se obține un diagnostic diferențial eficient și rapid între cele două tipuri de infecții cu manifestări similare.

Cum trebuie să te pregătești pentru recoltare?

Nu este necesară o pregătire prealabilă, testele pot fi efectuate la cerere, fără trimitere de la medicul de familie și se realizează în urma recoltării secrețiilor nazofaringiene (exsudat nazofaringian). 

În vederea recoltării probelor pentru Testul COMBO (SARS CoV2 și Influenza A+B), vă așteptăm cu drag în orice centru din rețeaua națională Medcenter!

Rezultatele testului COMBO, împreună cu datele de identificare și de contact vor fi raportate către DSP, conform Ordinului Ministrului Sănătății nr. 1829/2020 pentru aprobarea fluxului informațional utilizat în raportarea datelor referitoare la infecția cu virusul SARS CoV2.

Pentru că, înainte de toate, e vorba de sănătatea ta!

Medcenter vă oferă analize medicale de laborator și interpretarea analizelor medicale la clinicile Medcenter. Diagnostic și tratament într-un singur loc!

Adrese utile:
Casa Națională de Sănătate Protecția Consumatorului Ministerul Sănătății
Despre noi Misiune, viziune și valori Centrul de Excelență Management Acreditări Cariere
Centre medicale Clinici medicale Puncte de recoltare
Analize medicale Rezultate analize Promoții Medici Specialități medicale Medicina muncii
Știri Noutăți Articole medicale Simpozioane Medicale Revista Medcenter Apariții Media Galerii Foto
Contact Laborator Central Trimite feedback Satisfacția clientului