www.medcenter.ro Web analytics

rezultate analize

Chirurgie

Chirurgia este specialitatea medicală care tratează bolile sau rănile prin intervenții operatorii. Etimologic, originile cuvântului sunt grecești și derivă de la "kheir" (mâini) și "ergon" (muncă). Așadar, cuvântul “chirurgie” s-ar putea traduce prin practica utilizării mâinilor. 

Această practică datează din preistorie, a apărut odată cu utilizarea trepanației, iar tehnica a cunoscut o evoluție considerabilă în timp, ajungând în zilele noastre și la intervenții minim invazive, care nu mai necesită bisturiul (chirurgia cu laser).

În viitorul apropiat, se preconizează posibilitatea realizării unor intervenții chirurgicale total neinvazive, pentru care se vor utiliza unde ultrasonic concentrate.

Ca să se facă cineva chirurg, trebuie să se fi născut chirurg. Și trebuie să se deosebească prin trei însușiri: să aibă ochi de vultur, inimă de leu și mâini de femeie”. (Sfântul Luca al Crimeii)

Puteţi consulta mai jos lista simpozioanelor ce au avut loc sub egida Medcenter.
Evenimentele sunt afişate în ordine cronologică.

Medcenter vă oferă analize medicale de laborator și interpretarea analizelor medicale la clinicile Medcenter. Diagnostic și tratament într-un singur loc!

Adrese utile:
Casa Națională de Sănătate Protecția Consumatorului Ministerul Sănătății
Despre noi Misiune, viziune și valori Centrul de Excelență Management Acreditări Cariere
Centre medicale Clinici medicale Puncte de recoltare
Analize medicale Rezultate analize Promoții Medici Specialități medicale Medicina muncii
Știri Noutăți Articole medicale Simpozioane Medicale Revista Medcenter Apariții Media Galerii Foto
Contact Laborator Central Trimite feedback Satisfacția clientului