www.medcenter.ro Web analytics

rezultate analize

Urologie-Nefrologie

Urologia este specialitatea chirurgicală care se ocupă de diagnosticarea și tratamentul atât a afecțiunilor sistemului reno-urinar masculin și feminin (rinichi, uretere, vezică urinară, uretră), precum și a celor ale sistemului reproductiv masculin. Reprezintă acel domeniu al medicinei care combină mai multe specialităţi de graniţă, în medicina modernă, urologul fiind adesea considerat un specialist al disciplinelor conexe - andrologie, ginecologie, pediatrie.

Nefrologia este ramura medicinei interne care se ocupă cu studiul patologiei renale (a rinichilor), tratează patologia renală non-chirurgicală, pre- şi post-chirurgicală, precum şi afectarea rinichilor în boli sistemice: diabet zaharat, hipertensiune arterială, vasculite, colagenoze.

Aceste două discipline medicale sunt înrudite, iar deosebirea dintre ele, exprimată în puține cuvinte, este că nefrologia este ştiinţa vindecării rinichilor, iar urologia se ocupă de partea operabilă a organelor excretoare.

În cadrul simpozioanelor medicale cu această tematică organizate sub egida Medcenter, consultându-ne atât cu medici urologi, cat și nefrologi, a fost abordată o afecțiune medicală ce poate implica ambele discipline medicale, și anume litiaza urinară

Puteţi consulta lista simpozioanelor ce au avut loc sub egida
 Medcenter.
Evenimentele sunt afişate în ordine cronologică.

Medcenter vă oferă analize medicale de laborator și interpretarea analizelor medicale la clinicile Medcenter. Diagnostic și tratament într-un singur loc!

Adrese utile:
Casa Națională de Sănătate Protecția Consumatorului Ministerul Sănătății
Despre noi Misiune, viziune și valori Centrul de Excelență Management Acreditări Cariere
Centre medicale Clinici medicale Puncte de recoltare
Analize medicale Rezultate analize Promoții Medici Specialități medicale Medicina muncii
Știri Noutăți Articole medicale Simpozioane Medicale Revista Medcenter Apariții Media Galerii Foto
Contact Laborator Central Trimite feedback Satisfacția clientului