www.medcenter.ro Web analytics

rezultate analize

Genetică

Organismul uman este un sistem deschis, ce se autoreglează și se autoreproduce. Genetica este știința biologică fundamentală ce studiază proprietățile universale ale vieții: ereditatea, variabilitatea și suportul lor material, moleculele de ADN.

Trăim în secolul a două revoluții științifice: în informatică și în biologie. Genetica umană ne oferă oportunitatea de a contribui la bunăstarea umanității, de a fi în serviciul individului și al familiei sale.

Bolile genetice sunt produse de mutații ale genelor sau cromozomilor, reprezentând toate anomaliile care apar ca urmare a dereglării materialului ereditar. Există însă și situații în care factorii de mediu influențează apariția multor anomalii, de aceea termenul de boală genetică este mai general și nu se suprapune obligatoriu cu cel de boală ereditară.

Ultimile decenii și, în special ultimii ani, au adus progrese uriașe în domeniul medicinei. Majoritatea dintre ele și-au dovedit beneficiul în procesul de diagnostic și tratament al multor afecțiuni.

În cadrul simpozionului organizat la sediul nostru, a fost dezbătut modul în care genetica poate face diferența în cazul obezității, care poate fi determinată de factorii ereditari, de modul de viață al individului și de obiceiurile alimentare. Concluziile au fost întărite de prezentarea unor studii de caz de la pacienți care au efectuat teste genetice.

Puteţi consulta lista simpozioanelor ce au avut loc sub egida Medcenter.
Evenimentele sunt afişate în ordine cronologică.

Medcenter vă oferă analize medicale de laborator și interpretarea analizelor medicale la clinicile Medcenter. Diagnostic și tratament într-un singur loc!

Adrese utile:
Casa Națională de Sănătate Protecția Consumatorului Ministerul Sănătății
Despre noi Misiune, viziune și valori Centrul de Excelență Management Acreditări Cariere
Centre medicale Clinici medicale Puncte de recoltare
Analize medicale Rezultate analize Promoții Medici Specialități medicale Medicina muncii
Știri Noutăți Articole medicale Simpozioane Medicale Revista Medcenter Apariții Media Galerii Foto
Contact Laborator Central Trimite feedback Satisfacția clientului