www.medcenter.ro Web analytics

rezultate analize

Pediatrie

Medicii pediatri previn, diagnostichează și tratează maladiile specifice nou-născuţilor, copiilor şi adolescenţilor, care necesită îngrijiri specifice acestei vârste, diferite de cele acordate adulților.

După cum menționa Dr. Alfred Rusescu,pediatria nu este o specialitate limitată la o parte a corpului, o funcție organică, o tehnică medicală, o boală sau un grup de boli, ci o aplicare a medicinei generale la o întreagă perioadă a dezvoltării omului, deoarece copilul nu este un adult în miniatură. Copilăria reprezintă perioada biologică caracterizată prin procesele de creștere și de dezvoltare, de la naștere până la sfârșitul adolescenței

Specialiştii în pediatrie abordează individual patologia fiecărui caz, colaborând îndeaproape cu medicii tuturor celorlalte specialități medicale. Pediatria abordează și problematica dezvoltării normale a copilului, diagnosticul precoce al afecţiunilor specifice şi metodele de prevenţie, alimentaţia în funcţie de grupa de vârsta din care face parte copilul, dar și dezvoltarea psihosocială a copiilor, prin colaborarea cu părinţii acestora.

Pentru medicii pediatri, dar și pentru cei cu care aceștia colaborează - medici de familie, ORL-iști, chirurgi, pneumologi, endocrinologi și medici de laborator să fie permanent informați cu privire la cele mai noi tratamente, tehnici medicale și descoperiri din domeniu.

Acest lucru se poate întampla într-un cadru organizat, în care să aibă acces atât la informații teoretice, cât și la discuții despre cazurile practic, beneficiind de un schimb de experiență. Este ceea ce a realizat echipa noastră în cadrul simpozionului organizat la Centrul de Excelență în Medicină de Laborator și Patologie.

 
Puteţi consulta lista simpozioanelor ce au avut loc sub egida Medcenter.
Evenimentele sunt afişate în ordine cronologică.

Tematici simpozioane medicale

Actualități în pediatrie | Septembrie 2016

Medcenter vă oferă analize medicale de laborator și interpretarea analizelor medicale la clinicile Medcenter. Diagnostic și tratament într-un singur loc!

Adrese utile:
Casa Națională de Sănătate Protecția Consumatorului Ministerul Sănătății
Despre noi Misiune, viziune și valori Centrul de Excelență Management Acreditări Cariere
Centre medicale Clinici medicale Puncte de recoltare
Analize medicale Rezultate analize Promoții Medici Specialități medicale Medicina muncii
Știri Noutăți Articole medicale Simpozioane Medicale Revista Medcenter Apariții Media Galerii Foto
Contact Laborator Central Trimite feedback Satisfacția clientului